"Hej du fula, vidriga, värdelösa människa. Du har misslyckats idag som vanligt. Tagit tabletter, virat tråden så hårt runt din arm att flera ärr sprack och skurit dig. Du har gjort klart för din psykolog vilken konstig mamma du har. Ni gick ju igenom det idag, steg för steg. Han tog ju till och med fram sitt block och skulle anteckna alla problem din mamma har. Han brukar aldrig använda något block, för det är något magiskt med hans hjärna. Han kommer ihåg allt. Men din mammas alla problem blev för mycket för honom. Förstår du? Det kommer aldrig bli någonting av det här livet. Jag kan åtminstone trösta dig med att det inte var ditt fel att du föddes." 

                    Gammal bild 

5 kommentarer

rebecca

20 Dec 2013 11:26

Hej jag ska ge dig lite tips och råd. Jag har själv varit enormt deprimerad med olika psykiska diagnoser. Efter mycket kämpande är jag helt diagnosfri och mår väldigt bra. Hur gjorde jag? Jag ska berätta lite: Tänk alltid positivt. Skriv ner alla dina tankar i olika dokument "vad gör jag när jag mår bra" Vad gör jag när jag mår dåligt" på det sättet kan du se en röd tråd. Se på folk som mår bra; vad gör dom? Se på folk som mår dåligt; vad gör dom? Den största förändringen fick jag när jag började läsa på om biokemi, hur kroppen fungerar. Jag insåg att jag ätit helt fel. Vissa människor är speciellt känsliga för vetemjöl, mjölkprodukter, kött och socker m.m Det kan trigga depression. Jag slutade helt med det. Jag tar alla vitaminer och mineraler, essentiella aminosyror (från gymvaruhuset) Omega 3. Alla vitaminer, mineraler, essentiella fettsyror och aminosyror gör att man mår bättre psykiskt. Styrketräning är också superviktigt. När jag inte tränar så sover jag dåligt och när jag sover dåligt så blir jag deprimerad igen. Hoppas detta kan hjälpa dig också! Kram P.S ett möster jag har märkt hos människor som mår dåligt är att dom alltid ser sig själva som offer och att dom inte kan förändra sin situation själva. Tänk inte så; inse att du är stark. Lär dig av din mammas misstag istället för att följa hennes fotspår!

Åsa

20 Dec 2013 11:33

Rebecca, så himla bra skrivet!

Å till dig som skriver bloggen...lyssna till den här kloka tjejen, kasta inte bort det och tänk, jaja, hon vet inget om mig..Det hon skriver är väldigt sant. Väldigt sant.
Kasta inte bort ditt liv tjejen..det finns för mycket kul och härligt i det, vill du inte leva vidare och se vart det tar dig?

Det är bara du själv i det långa loppet som kan påverka DITT liv. Sen kan du få bollar och hjälp på vägen, men valet, det ÄR ditt och kommer alltid vara ditt.
Kram Åsa

Erika

30 Dec 2013 17:04

Hej! Hamnade på din blogg av ren slump och det är jag glad över. Du är stark, även om du inte inser det själv. Hade aldrig kunnat visa mig sårbar på det här sättet, för hela världen att läsa.

"Kom ihåg att hålla dom små glimtarna av ljus nära hjärtat, det är dom som kommer rädda dig i slutändan." Så sa en till mig, och det var det som räddade mig, dags å skicka vidare budskapet kanske. Det är din uppgift att göra ditt liv till det bästa som går. Krokiga vägar är ett faktum men kämpar man så vinner man!

jessica

15 Jan 2014 03:42

Vad vacker du är!

isabel

17 Jan 2014 22:12

Du är så jäkla vacker!

Kommentera

Publiceras ej